FONDATA

ARAD

1990

    
   
 

Pucioasa


 

Orasul Pucioasa este asezat pe cursul mijlociu al vaii Ialomitei, la 20 de km de Targoviste, Ón zona dealurilor subcarpatice, a caror inaltime depasesc 600 metri si sunt situate la 100 metri deasupra nivelului marii. Orasul este situat in zona colinar centrala a judetului Dambovita, la 81 de km fata de limita sudica si la 42 de km fata de limita Nordica. Izvoarele sulfuroase au o mare concentratie, sulfatate, clorurate, slab bicarbonate, calcice, sodice, magnezice au determinat dezvoltarea statiunii balneoclimaterice de interes general, cu functionare permanenta.

Amplasament geografic:
Orasul Pucioasa este amplasat Óntr-o zona depresionara pe cursul superior al raului Ialomita, Ón regiunea dealurilor subcarpatice din nordul judetului Dambovita. Situat la o altitudine de 350 metri, orasul s-a dezvoltat pe terasa mediana a vaii Ialomita, pe un vechi ax de legatura a Munteniei cu Transilvania, fiind la jumatatea drumului (cca. 100 Km. Ón ambele sensuri) dintre Bucuresti si Brasov

Factori de cura:
Ape minerale sulfuroase, sulfatate, clorurate, bicarbonatate, calcice, sodice, hipotone; bioclimat de crutare.

Indicatii terapeutice:
Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze); afectiuni reumatismale inflamatorii; afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala etc); afectiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe articulatii, stari dupa fracturi, entorse, luxatii, etc); afectiuni neurologice periferice si centrale (parapareze la minimum 3 luni de la debut); afectiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice, bronsiectazia); afectiuni otorinolaringologice (psoriasis, ichtioze, keratodermii, eczema cornice, dermatita seboreica, acneea, furunculoza, sclerodermia); afectiuni asociate (metabolice si de nutritie, cardiovasculare, boli profesionale).

Contraindicatii:
Hipertensiune arteriala, boli infectioase, tumori maligne si benigne.

Instalatii de tratament:
instalatii pentru bai calde cu ape minerale; bazine pentru kinetoterapie; instalatii pentru parafangoterapie; instalatii pentru inhalatii si aerosoli; instalatii pentru electro si hidroterapie; sali de gimnastica medicala, masaj medical.


Inapoi