FONDATA

ARAD

1990

 
   
 
Busteni

BUSTENI    Statiune balneoclimaterica si de odihna asezata la 75 km nord-vest de Ploiesti si la 135 km nord-vest de Bucuresti, la o altitudine de 882 m, la poalele muntelui Caraiman, ai carui pereti coboara ametitor de la aproape 2.000 de metri, dând peisajului o salbatica maretie.
Statiunea are o pozitie minunata, fiind denumita si "poarta Bucegilor" deoarece de aici se deschid numeroase cai de patrundere în acest masiv, leagan al turismului de munte si al alpinismului românesc.
La Busteni, mai mult decât în orice alta parte, Bucegii îsi desfasoara în toata splendoarea neîntrecuta lor frumusete: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici (ornamentati cu vârfuri ascutite), Caraimanul (cu monumentul înaltat în cinstea eroilor cazuti în primul razboi mondial), Costila (supranumit "paradisul alpinistilor), etc. Busteniul este cu Platoul Bucegilor printr-o linie de telecabina (cea mai lunga din tara si a treia din Europa).
Climatul subalpin este tonic - stimulent, cu aer pur, ozonat. În lunile de iarna, statiunea ofera posibilitatea practicarii schiului (numeroase pârtii de schi, de diferite grade de dificultate).
Cai de acces: tren pâna în gara locala; DN 1.
Factori naturali de cura: climat subalpin, fortifiant, cu aer pur, ozonat; ape minerale hipotone continând clorura de sodiu, calciu, magneziu, iodura de magneziu, carbonati de magneziu si calciu.