FONDATA

ARAD

1990

    
   
 
AmaraAmara, judetul Ialomita Comuna in Sud-Estul Romaniei (judetul Ialomita), situata in estul Campiei Romane (in Campia Baraganului), pe malul lacului Amara, la 7 km spre NV de municipiul Slobozia (resedinta judetului Ialomita).
Apa lacului Amara, cu o suprafata de 156 hectare, sarata, continand sulfati, magneziu, bicarbonati si in cantitati mai mici bromuri, dar in special namol sapropelic cu proprietati terapeutice, au dus la dezvoltarea statiunii incepand cu 1900.
Clima continental-temperata, cu veri calde, uneori chiar foarte calde (temperatura medie in iulie este in jur de 22°C) si ierni friguroase (in ianuarie media este sub -3°C), cu vanturi predominant din directia nord-est. Nebulozitatea este redusa iar precipitatiile scazute mai ales vara.
Statiunea este recomandata in tratamentul bolilor reumatismale degenerative (spondiloza, artroza, poliartroza) si a bolilor reumatismale inflamatorii (reumatismul articular), bolilor ginecologice (metrosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara) si a disfunctiilor asociate (dermatologice, endocrine).
Statiunea dispune de facilitati pentru bai calde in cazi si piscine cu apa din lac, bai calde cu namol si aplicari de namol, plaja pe malul lacului si aplicari de namol rece, bai in lac.


Amara - Tarife 2015

Sejururi minimum 3 nopti

Preturi:       de la 110 lei / persoana / noapte

Perioada:   1 ianuarie – 31 decembrie 2015

 

Hotel Dana 4*

Tarife odihna:

Tarife (lei / noapte) cu MIC DEJUN

Tip camera 

01.01 – 31.12.2015

Loc in DBL standard

110

Loc in DBL Superior

200

SGL

120

Apartament (tarif/unitate)

315

Pat suplimentar

53

Tarife tratament:

Tarife (lei / PACHET 5 NOPTI)

Tip camera 

MIC DEJUN

DEMIPENSIUNE

PENSIUNE COMPLETA

Loc in DBL

893

1.050

1.155

Pachetele cu tratament includ:

  • cazare si masa, in sistemul ales;
  • tratament: 4 proceduri / zi;
  • 2 consultatii medicale.

Tarifele nu includ:

  • taxa de statiune, in valoare de 1%, din cuantumul primei nopti de cazare se achita la receptie.

Observatii:

  • tarifele de odihna sunt valabile pentru minimum 3 nopti;
  • turistii trebuie sa prezinte la hotel dovada de asigurat (adeverinta de la locul de munca sau cupon de pensie) si bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate; in caz contrar, serviciile de tratament vor fi incasate la tarif maxim iar turistul va fi obligat sa achite diferenta.