FONDATA

ARAD

1990

    
   
 

Lista de itinerarii in Paris

.

 

 1. De la Scoala Militara la Trocadero :

vizita incepe cu un comentariu despre scoala militara si importanta stilului sau arhitectural, se continua cu « Champ de Mars » istoria lui incepand de la creare lui si pana in zilele noastre, pe urma ne vom opri la Zidul Pacii vom continua vizita prin gradinile in stil englezesc, vom observa stilul arhitectural al blocurilor situate pe margine. Ne vom opri la « Turnul Eiffel » ca sa vorbim putin despre el. Pe urma ne vom opri pe malul Senei. Ne vom contianua drumul spre colina Chaillot, vom vorbi despre schimbarile pe care le’a suferit de’a lungul timpului. Vom observa gradinile Trocadero si simbolul statuielor continuându-ne drumul catre platforma de la Trocadero. Aici, vom vorbi despre palatul Chaillot, importanta lui arhitecturala, ocazia cu care a fost construit cât si rolul sau in zilele noastre.

 

 2. Insula Cité si insula Saint Louis :

o plimbare pe insule si pe malurile Senei in compania copacilor si al pasarerelor, care combina frumusetea medievala si cea contemporana. Discurs despre : importanta istorica a insulelor,  Palatul Justitiei, piata florilor, Hôtel Dieu, catedrala Nôtre-Dame, Memorial din déportarea evreilorsi. Plimbarea se termina cu vizita parcului Barye.

 

 

3. De la muzeul Invalides pe « cea mai frumoasa strada din lume » pana la Marele Arc

o plimbare presarata cu cladiri prestigioase precum « Petit Palais » si « Grand Palais » si parcuri dragute trecand pe « Champs Elisée » si pana la « Grande Arche », plina de istorie, arta si arhitectura.

 

 4. « Basilique du Sacré-Cœur » si imprejurimile sale

loc religios de o importanta majora in istoria Frantei, cu o arhitectura in stil romano-bizantin impodobit cu parcuri si implantat pe o colina de 127 m, ofera o priveliste incâtatoare asupra Parisului astfel in cât a devenit unul din locurile preferate ale pictorilor.

 5. Gradina Versailles :

 

se numara printre cea mai frumoasa gradina din secolul al VIIlea. Amenajata intre anii 1661 si 1700 de catre arhitectul peisagist André Le Nôtre. Gradina Versailles este cea mai fumoasa gradina « à la française ». Este ornata cu 400 de statui, si de o multime de fâtani arteziene. Aceasta gradina incânta privirea vizitatorilor !

 6. Castelul Versailles :

 

cuprinde istoria a trei generatii. Constuit de Louis XIII ca si pavilion de vânatoare, este transformat de Louis XIV in local de petreceri organizate in jurul persoanei regelui. Louis XV, aduce o nuanta de eleganta castelului iar Marie-Antoinette il umple de farmecul tineretii ei. Cu si guranta suomptuozitatea casteluilui nu o sa va lase indiferenti !

7. Biserica Maria-Magdalena- Opera Garnier- les grands magasins

 

- biserica Maria Magdalena este un exemplu perfect al stilului arhitectural neoclasic proiectata de Napoleon I. Itinerariul continua prin cartierul hausmanian pana la Opera Garnier, construita in urma unui concurs organizat de Napoleon III. Lucrarile facute cu ocazia expozitiei universale din 1867 ridica cartierul la rangul de cartier de afaceri, lux si moda.

 

8. De la « Place de la Concorde » pâna la « Musée de Louvre »

construit in forma ocotogonala de Gabriel, arhitectul regelui Louis XV, ofera o vedere spectaculara spre « Champs Elisée » pe de o parte, iar pe de alta parte constituie intrarea in parcul Tuilerie, desenat de André le Nôtre. Traversand parcul vom ajunge in curtea muzeului Luvru, constructie impozanta si deosebit de importanta dea lungul timpului care a devenit cel mai mare muzeu din lume.

 9. De la « Musée d’Orsay » pana la « Place Vendôme »

 

destinat sa fie gara feroviara, Orsay adaposteste in zilele noastre expozitii de pictura si sculptura occidentala dar si de arta decorativa, de fotografii si arhitectura. Iitnerariul traverseaza Sena peste pasarela Solferino si se termina cu Place Vendôme clasificat in patrimoniul UNESCO.

 

    10. Cartierul « Les Halles »

 

itinerariul incepe cu vizita Saint-Eustache, trece prin parcurile din imprejurimi continua cu vizita muzeului Constantin Brancusi si se termina cu un discurs despre centrul George Pompidou.

    11.Pasajele acoperite :

 

un itinerariu care transpune turistul in luxul secolului XIX. Aceste pasaje, tipic pariziene, au fost perforate in imobile sau construite in acelasi timp cu imobilul. Fiind acoperite cu sticla confera pasajului o lumina naturala deosebita. Aceste pasaje serveau de centre comerciale la inceputul secolului XIX.

 

12.Muzeul si gradinile Albert Kahn

 

Desi are o reputatie de om solitar, Albert Kahn nu era un om inchis in el, ci un om care cauta in solitudine adevaratul sens al umanitatii si al lucrurilor. El traieste cu speranta ca lumea poate deveni mai buna, ca popoarele s-ar putea uni, fiind profund convins ca progresul umanitatii se poate realiza atunci cand se va cunoaste realitatea economica, sociala si politica a planetei.

Pentru a-si ilustra convingerile, Albert Kahn, acest pacifist innascut sponsorizeaza o echipa de fotografi care imortalizeaza scene din viata de zi cu zi de la inceputul secolului XIX. De asemenea cumpara 40 de hectare de pamant pe care le tramsorma in 7 tipuri de garini. Fiecare carare, fiecare cotitura conduce catre ilustrarea unei filozofii, a unei noi viziuni despre lume.

 

13. Bercy si cartierul Bibliotecii Nationale

 

Sud-estul parizian e plin de contraste si rezeva o multime de surprize. Spre exemplu parcul Bercy, situat in cartierul de afaceri, este o adevarata escapada pentru a respira aer curat. Acest parc contemporan are un sarm particular legat de trecutul sau viticol, completat de o gradina de zarzavaturi si de arbori vechi. Itinerariul continua peste pasarela « Simone de Beauvoir » pana la biblioteca nationala, una dintre cele mai importante din lume. Arhitectura bibliotecii se prezinta in forma de patru carti deschise si contine 40 000 000 de documente imprimate si o biblioteca numerica.

 

14. Cimitirul Père-Lachaise

 

O plimbare intr-un cimitir pare sinistru la prima vedere, dar acest mare cimitir intins pe 44 de hectare de pamant atrage in fiecare an aproximativ 2 milioane de vizitatori, datorita frumusetii romantice rezultat al amestecului dintre gradina de tip frantuzesc si gradina de tip englezesc. Cimitirul este destinat personajelor ilustre din lumea literaturii, picturii sau a muzicii, de exemplu : Molière, La Fontaine, Elvira Popescu si multi altii.

 

15. Cartierul Marais

 

Le Marais este cu siguranta unul dintre cele mai marcate cartiere de aristocratia pariziana, presarat cu parculete, conace si muzee, plin de sarm si de istorie care a inspirat scriitori ca si Victor Hugo in scrierea romanului Mizerabilli

 

TARIFE

 

            Itinerariile au durata de 1h30 si cuprind monumentele importante din Paris. Pana la sfarsitul lunii martie oferim preturi exceptionale dupa cum urmeaza:

 

Individuali: - un itinerariu la pretul de 9€

                   - 5 itinerarii cumparate in acelasi timp si pentru aceeasi persoana = 39€

                   - 10 itinerarii cumparate in acelasi timp si pentru aceeasi persoana = 66€

Grupuri: 

 5 persoane - un itinerariu pe zi 39€

                      - doua itinerarii pe zi 66€ 

                      - trei itinerarii pe zi 83€

 

10 persoane:- un itinerariu pe zi = 66€

                       - doua itinerarii pe zi = 110€

                       - trei itinerarii pe zi = 154€

 

20 persoane: - un itinerariu pe zi = 110 €

                       - doua itinerarii pe zi = 176€

                       - trei itinerarii pe zi = 198€

 

Grupul poate fi format din cel mult 30 de pesoane.