FONDATA

ARAD

1990

    
   
 

Despre Turism

 

 

Turismul mondial a crescut cu 6,7% in 2010

Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) a anuntat recent ca industria turistica mondiala si-a revenit anul trecut dupa criza financiara, sosirile de turisti straini fiind cu aproape sapte procente mai mari decat in 2009, informeaza Agerpres citand agentia EFE.

Potrivit OMT, anul trecut, numarul sosirilor de turisti straini s-a situat la 935 milioane, in crestere cu 6,7% sau 58 de milioane comparativ cu 2009, cresteri pozitive fiind inregistrate in toate regiunile lumii. Cifra din 2010 este mai mare chiar decat nivelul de 913 milioane inregistrat in 2008.

egiptDesi toate regiunile au inregistrat o crestere a sosirilor de turisti internationali, economiile emergente raman principalul motor al relansarii”, a explicat secretarul general al OMT, Taleb Rifai. In timp ce in economiile avansate sosirile de turisti straini au inregistrat o crestere de 5%, in economiile emergente s-a inregistrat o crestere de 8%.

Asia a fost prima regiune care si-a revenit din criza si, totodata, principalul factor de recuperare a industriei turismului, inregistrand o crestere de 13%, pana la un nou record de 204 milioane sosiri de turisti straini. In Africa – singura regiune care, in 2009, a inregistrat rezultate positive – sosirile de turisti straini au crescut cu sase procente. In Orientul Mijlociu, turismul a inregistrat o crestere de 14%, iar in cele doua Americi s-a inregistrat o crestere de 8%. In schimb, in Europa s-a inregistrat o crestere de doar 3%, rezultatele avand de suferit de pe urma eruptiei vulcanului din Islanda si a incertitudinilor din jurul zonei euro.

OMT estimeaza ca tendinta de crestere va continua si in 2011, chiar daca ritmul de crestere va incetini usor, pana la 4-5 procente – un nivel putin peste media pe termen lung.