FONDATA

ARAD

1990

    
   
 

Condiții intrare Grecia - Covid 19

 

INFORMARE! Calatorii terestre in Grecia dupa 14 iulie 2020 - UPDATE 11.07.2020

 

Astazi, 11.07.2020, au fost aduse noi reglementari cu privire la calatoriile in Grecia pe cale terestra.
Va invit sa cititi cu atentie informatiile oficiale disponibile pe platforma dedicata a Ministerului Turismului din Grecia si pe care le-am tradus mai jos:

https://travel.gov.gr/#/

 

 

!!! Notificare de urgență

Anunț privind intrarea în Grecia prin frontiera terestră Promachonas.

 

Începând de miercuri, 15 iulie 2020, la ora 06.00 (GMT + 3), toți călătorii care intră în Grecia din motive neesențiale prin punctul de frontieră Promachonas sunt obligați să prezinte la sosire un rezultat negativ al testului molecular (PCR) pentru COVID-19, efectuat. cu până la 72 de ore înainte de intrarea lor în Grecia.Travelerii trebuie testați în laborator cu RT-PCR de tampon orofaringian sau nazofaringian.

 

Doar călătorii care au un certificat de rezultat negativ al testului RT-PCR vor fi autorizați să intre în Grecia.

 

Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să conțina numele și datele pșaportului sau a carții de identitate ale călătorului.

NOTĂ

Agenția noastră face traducere legalizate ale acestor documente!

 

Laboratoarele care efectuează testarea RT-PCR trebui să fie:

  • Laboratoare naționale de referință
  • Laboratoarele naționale de sănătate publică sau
  • Laboratoare private care sunt acreditate de la autoritățile naționale de acreditare respective (nu neapărat în mod specific pentru COVID-19).

Certificatele care nu îndeplinesc criteriile de mai sus nu vor fi acceptate. Falsificarea certificatelor este pedepsită de legea greacă.

 

Călătorii vor trebui să completeze și să trimită formularul PLF și pot fi supusi unor testării aleatorii suplimentare, la sosirea la granița greacă.

NOTĂ

Agenția noastră se ocupă de completarea acestui formular electronic in limba engleză!

 

Pentru ca aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil pentru călătorii prin Promachonas până marți, ora 00:01. Călătorii care au emise deja formularele PLF vor putea să treacă în continuare trecerea de frontieră Promachonas, dar călătorii fără un formular PLF nu vor avea voie să intre pe teritoriul Greciei.

Celelalte puncte de frontieră terestre rămân închise pentru călătorii neesențiale.